Groepen

"Een ontzettend leuke en creatieve ervaring."

 

"De combinatie van mozaïek leggen, rustig aan het werk zijn en een mandala is verrassend voor me."

 

"Ik heb veel geleerd over de materialen en technieken in een mooie omgeving en met goede begeleiding."

Tweedaagse workshop Mandala Mozaïek

 

Vrijdag 26 en zaterdag 27 oktober van 10.00 tot 16.00 uur

Onder begeleiding van Barbara Pompe

 

Mozaïek vanuit je hart

Op deze dagen leg je een eigen mandala-mozaïek voor binnen in huis. Een tegel voor op de vloer (30 x30cm) of een mozaïek voor aan de wand. Heb je een eigen idee, laat het weten.

 

Mozaïek leggen is mogelijkheden zien, is vorm geven, is aan de gang gaan, is je laten verrassen, geduldig doorgaan en het is loslaten. Een mandala-vorm leent zich heel goed om dit creatieve proces bij jezelf te ervaren en te ontwikkelen, zodat je er in je dagelijks leven (meer) gebruik van kunt maken.

 

"Ruim 20 jaar ben ik, Barbara Pompe, beeldend gestalttherapeut en legt professioneel mozaïeken. Je kunt van mij mozaïek-technieken leren, zoals knippen van tegels, leggen van een vorm, kennis van materialen, lijmen en voegen. Als jij dat wilt, kan ik met je stilstaan bij datgene wat je meemaakt aan je creatieve proces."

 

Wil jij onder ervaren begeleiding een mozaïek leggen én leren vanuit niets, iets te maken? Geef je dan op.

Je hoeft niet creatief te zijn om mee te doen, nieuwsgierigheid is belangrijker.

 

Wat

Je legt een eigen mozaïek, leert de bijbehorende technieken én je ontwikkelt je creativiteit die je in je dagelijks leven ook kunt inzetten.

 

Waar

Dit alles in een sfeervol atelier in de prachtige omgeving van Kortenhoef, bij Hilversum.

 

Kosten

De kosten zijn €160 inclusief btw, materialen, koffie, thee.

Aanmelden

Ervaringen van deelnemers:

*Ik heb krijtjes gekocht en heb een symboolkaart getekend. Ik heb alles bij de hand liggen en maak er veel en graag gebruik van tijdens een Gestaltsessie. Ook het samen tekenen ga ik inzetten.

 

* Voor mij was het steeds weer verassend om te zien, hoe iets wat binnen in mij speelt, weergegeven wordt in mijn beeldende „creaties”. Omdat ik hier niet mee bekend was merkte ik ook de schroom om er zelf iets mee te doen in mijn praktijk. Uiteindelijk wel gedaan.

 

*Het heeft me geholpen om op verschill   ende manieren naar casussen te kunnen kijken, verfrissend.

 

* Ik ervaar verdieping en verfijning van mijn (levens)thema’s, bv. Meer besef dat het me niet gaat om ik óf de ander, maar ik én de ander. Het is verrijkend en verbredend om met collega therapeuten te zijn, inbreng te hebben en ook te luisteren naar hoe anderen werken. Dat maakt sociaal gezien dat ik me verbonden voel. Wat ik prettig vind is dat er in de supervisie structuur en leiding wordt gegeven.

 

*Bedankt dat je me weer in contact hebt gebracht met het creatieve in mij.

 

*Barbara heeft de supervisie goed opgezet, mooie en afwisselende oefeningen met daarnaast veel ruimte voor eigen inbreng. Ze brengt andere denkwijzen in en speelt in op actuele vragen uit de groep. Ik vind haar inspirerend, ze is op een liefdevolle manier aanwezig, heeft humor, is integer en schroomt niet om haar eigen ervaringen in te brengen. Hiermee creëert ze een vertrouwelijke sfeer.

 

Gestalt-supervisiegroep

 

start september 2018

om de 6 weken op vrijdag, in Centrum Djoj, Rotterdam.

 

 

 

Beeldend werken met je cliënten

Op een ervaringsgerichte manier leer je de verdiepende werking kennen van het werken met beeldende middelen. Het scheppende vermogen, dat ieder van ons heeft, ga je gebruiken in de therapie die je geeft. Na dit jaar ben je in staat om beeldend te werken met een individuele cliënt.

 

Supervisie is een vorm van leren door reflectie op je eigen ervaringen als gestalttherapeut. Je onderzoekt je persoonlijke- en praktijksituaties op verschillende manieren; b.v. in gesprek met elkaar, in een persoonlijk dieper onderzoek en op creatieve wijze.

 

De basis van deze supervisiegroep wordt gevormd door:

- Je eigen doelen

- De algemene doelen van supervisie: ontwikkelen van authenticiteit en professionaliteit als Gestalt–therapeut.

- De gestalttheorie zoals beschreven is door Perls , Goodman en Hefferline in; Gestalttherapy, excitement and growth of the human personality.

Beeldende gestalttherapie ontwikkeld door Magda Maris.

 

Wat kun je verwachten?

Tijdens de supervisie bijeenkomst doe je zelf ervaring op met het werken met beeldende middelen. Op deze manier werk je ook aan je eigen doelen.

Bij werken met beeldende middelen kun je denken aan tekenen, werken met verf en klei. Door te werken met elkaar en met je clienten tussen de bijeenkomsten door, leer je het beeldende proces begeleiden, volgen en verdiepen.

Je verwerft inzicht en ervaring in de mogelijkheden en grenzen van dit werk.

 

Is gestalt-supervisie iets voor mij?

Als je de wens hebt om samen met collega’s stil te staan bij jou ontwikkeling als therapeut.  Wanneer je je wilt verdiepen in jezelf en daarbij jouw persoonlijke- en praktijkervaringen wilt gebruiken als middel. En wanneer je geïnspireerd wilt worden door de sterke werking en positieve kracht van beeldende gestalttherapie; Dan is deze groep een aanrader.

 

Gestalttrainer

De supervisiegroep wordt begeleid door Barbara Pompe. Zij heeft een praktische – en beeldende aanpak. Zij werkt in haar praktijk met individuele cliënten en geeft relatietherapie, waarbij het beeldende werk vaak een onderdeel is van de therapie. Barbara heeft ervaring in het opleiden van Gestalttherapeuten en het geven van supervisie. Ze is geregistreerd als supervisor bij de EAGT.

 

Data 2018- 2019:

Altijd op een vrijdag: 7 sept, 19 okt, 23 nov, 11 jan, 22 feb, 5 apr, 17 mei, 28 jun.

Van 10.00 uur tot  16.00 uur.
Er wordt gezorgd voor koffie en thee.

Lokatie: Centrum Djoj, Antony Duyklaan 5, 3051HA te Rotterdam.

 

Certificaat

Je krijgt na het deelnemen aan deze groep een certificaat met het aantal supervisie uren, geldig bij de NBGT en NVAGT. Wanneer je lid bent van de NVAGT en bezig bent met je eerste herregistratie kun je deze uren laten gelden als intervisie.

 

Kosten

Deze 8 dagen kosten €620 plus een deel van de huur van de ruimte. Er is korting op dit bedrag aan te vragen bij de Stichting SBGA (www.sbga.nl) of vraag meer info aan Barbara.

 

 

 

 

 

Aanmelden

Creatie als inspiratie

Voeding voor je persoonlijke ontwikkeling

 

Heb je zin om je creatieve vermogen én je bewustzijn verder te ontwikkelen?  Ben je benieuwd naar jouw expressie? Heb je zin om te werken met klei, verf, mozaïek? Samen met andere mensen?

 

De dag is een mengeling van aandacht geven en ontvangen, ontspanning, verdieping en expressie. We werken ervaringsgericht en gaan op onderzoek uit. De ervaringen die je op doet, reflecteren hierop, delen én onderzoeken,  verdiepen je persoonlijke thema’s. Belemmeringen zijn de ‘stepstones‘ van dit pad en krijgen aandacht.

 

Manieren van werken zijn o.a. gesprek, creëren door middel van schilderen, tekenen , mozaïek leggen en kleien. Ook werken we met visualisaties, meditatie, lichaamswerk.

De basis wordt gevormd door de theorie over contact maken en contact onderbreken uit de gestalttheorie.

 

Deze groep komt één keer per maand bij elkaar, steeds in wisselende samenstelling. Je geeft je op per keer.

Plaats: Kortenhoefsedijk 146, 1241LX Kortenhoef.

Per keer kost het € 80 (inclusief 21% btw) en €10 voor de materialen.  Je kunt korting aanvragen op het groepstarief bij de sbga.nl.

Zin om mee te doen? Data? Vragen?

Bel 06 5427 1060 of gebruik de aanmeldknop.

 

 

 

Aanmelden

Barbara Pompe

 

+31 (0)6 54 27 10 60

Kortenhoefsedijk 146

1241LX Kortenhoef