Barbara Pompe

Sinds 1996 geef ik Gestalttherapie vanuit mijn Gestaltpraktijk. Momenteel begeleid ik volwassenen individueel en samen in relatietherapie. Ook werk ik met jongeren vanaf 17 jaar. Hiernaast geef ik supervisie en begeleid ik gestaltgroepen.

In de begeleiding help ik je bij het oplossen van je problemen en bij het in contact komen met wat jou uniek maakt. Het vinden van je innerlijke drijfveer en kracht maakt verschil. Mijn doel is dat je (weer) gaat doen wat je het allerliefste doet en jezelf laat zien zoals je bent.

Opleidingen en bijscholing

Ik deed de zesjarige Gestaltopleiding bij Gestaltschool Bolt. Hier kreeg ik les van o.a. Magda en Aie Maris, gestalttherapeuten van het eerste uur. Ook leerde ik er therapie geven met behulp van beeldende middelen. Ik deed veel ervaring op in groepwerk, aangevuld met een trainersopleiding.

Seymour Carter, gestalttherapeut in Esalen Californië, leerde me Sensory Awareness; het fijnzinnig ontwikkelen van lichaamsbewustzijn. Anodea Judith raakte me met het energetische lichaamswerk. Van haar leerde ik ook trauma behandeling als ook van Brandon Bays.

Bij May Michielsen en Jan Lens, de School voor Relatietherapie, heb ik geleerd hoe je naar relaties kunt kijken en er verschillende mogelijkheden geleerd om met paren te werken aan een gezonde levende relatie. Bij hen volg ik ook supervisie.

Om bij te blijven volgt ik bijscholingen en heb ik zitting in een intervisiegroep met collega’s. Otteline Lamet is mijn supervisor voor individuele cliënten.

Om cliënten bij te staan en een stem te geven wanneer ze ontevreden zijn of een klacht hebben over de behandeling, ben ik lid van de SCAG (www.scag.nl). Deze stichting is een gespecialiseerde geschilleninstantie.

Daarnaast

Naast het werken in mijn praktijk, werkte ik met zieke kinderen en hun ouders in het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Ook deed ik Gestaltwerk met kinderen op een buitenschoolse opvang. In de jeugdgevangenis deed ik creatieve projecten met jonge delinquenten. Als docent was ik tevens werkzaam op Gestaltpraktijkschool Bolt, waar ik de intensieve leergang Gestalt-lichaamswerk begeleidde.

Lidmaatschapsnummers
Nederlandse Beroepsvereniging van GestaltTherapeuten.
Europian Association of GestaltTherapists.
Als supervisor geregistreerd bij de EAGT.
Register Beroepenbeoefenaren Complementaire Zorg (voorheen RBNG) De stichting RBCZ is een overkoepelende organisatie die therapeuten op HBO-niveau in de natuurlijke gezondheidszorg certificeert en registreert.
Stichting Complementaire en Alternatieve Geneeswijzen
AGB code 90.10080/ 90031197.
KvKnr: 50534165