Is therapie iets voor mij?

 

- Wil je je eigen oplossingen vinden voor je frustraties en problemen?

- En wil je je intuïtie en creativiteit ontwikkelen zodat je meer mogelijkheden ziet?

- Wil je jezelf beter leren kennen?

- Wil je verantwoordelijkheid (leren) nemen voor je eigen leven en voor wat je echt wilt?

 

Dan is therapie iets voor jou.

Je bent van harte welkom voor individuele therapie.

 

Wanneer je moeilijkheden ondervindt met je partner, kom dan samen, ook als je relatie nog niet op scherp staat.

 

"Mensen die in gestalttherapie zijn geweest zeggen dat ze meer draagvlak vinden in zichzelf, ze nemen hun gevoelens en lichaamssignalen serieus en kunnen beter en meer genieten."

Uit onderzoek naar effecten van gestalttherapie 2001. A. Maris en anderen.

 

Een aanleiding om in therapie te gaan kan zijn:

- Jezelf willen blijven ontwikkelen

- Somberheid en depressieve gevoelens

- Stress en spanning

- Langere tijd al niet lekker in je vel zitten

- Last hebben van angst of paniek

- Zich té onzeker voelen.

- Relatieproblemen hebben

- Burn-out klachten

- Problemen op het werk

- Problemen in je gezin

- Traumatische gebeurtenissen willen doorleven en oplossen.

 

Je kunt ook jouw specifieke situatie voorleggen tijdens het gratis telefonisch spreekuur (op werkdagen tussen 9.00 - 10.00 uur).

 

Wat zijn de ervaringen?

 

Afke

68 jaar

Amersfoort

 

"Ik heb onze relatietherapie bij Barbara zeer gewaardeerd. Ze heeft me meerdere malen zorgvuldig en respectvol op een ander been gezet. Soms bracht me dat aan het wankelen en dat was niet altijd comfortabel. Maar vooral heeft de aanpak van Barbara geleid tot inzicht in belemmerende patronen binnen onze relatie. Daar ben ik haar dankbaar voor."

 

Sarah

32 jaar

Loosdrecht

 

"In een paar maanden bij Barbara heb ik enorm veel geleerd. Ik luister nu bijvoorbeeld veel beter naar de signalen van mijn lichaam en ben veel meer bezig met wat IK zelf wil en waar IK zin in heb. Ook heb ik mijn zelfvertrouwen langzaam teruggekregen en ga de toekomst in als een sterkere vrouw."

 

Paul

45 jaar

Nederhorst den Berg

 

"De beelden die ik tekende kwamen echt uit mezelf… wonderlijk, ik ben er blij mee. Ze verbeelden voor mij hoe ik me voel, waardoor ik woorden kon gaan vinden voor mijn situatie. Ik herken nu wanneer ik in bepaald gedrag blijf steken en hoe ik daar uit kan komen."

 

Nadia

38 jaar

Naarden

 

"Ik wil u bedanken voor uw hulp. U heeft in maar 3 afspraken heel veel bij mij losgemaakt. De afgelopen weken heb ik ook stappen kunnen ondernomen, oppas geregeld en besloten om te gaan werken. Volgende week begin ik. Ik verheug me er op! Eerlijk gezegd voel ik soms nog spanning in mijn keel en een lichte hyperventilatie zonder een specifieke reden (echt niet!), ik word er onzeker van. Ik voel dat ik op de goede weg ben, ik wil nog graag een afspraak maken."

 

Sonja

26 jaar

Zeist

 

"Ik snapte mezelf niet, m’n gevoelens en mijn gedrag niet; Ik was jarenlang depressief en werd daar voor behandeld. Mijn leven voelde zwaar, regelmatig dacht ik dat ik het niet aan kon. Toen ik Gestalttherapie ben gaan doen moest ik voelen wat situaties met me deden, dat was in het begin niet makkelijk. Door te tekenen en te praten en te ervaren wat ik zo moeilijk vond merkte ik dat de ballast van vroeger minder werd. Ik kreeg ruimte voor mijn leven nu. Ik ben een opleiding gaan doen en weet veel beter wat ik leuk vind en wat ik niet meer wil."

 

Jeanneth

43 jaar

Lelystad

 

"Ik heb in totaal maar een paar sessies nodig gehad, waarin ik bij de eerste sessie al merkte dat het 'iets deed' met me. Bij mij was het vooral nodig om mijn lichaam weer te voelen en te begrijpen. Ik heb in het begin best moeilike en ware momenten gekend, waarbij mijn lichaam letterlijk pijn deed en ik nog niet begreep waardoor dit veroorzaakt werd. Barbara heeft mij geleerd naar mijn gevoel toe te gaan en deze gevoelens écht te ervaren, door er bij stil te blijven staan."

 

Maria

53 jaar

Amsterdam

 

"Ik ben minder bang geworden, ik voel me steviger."

Wat kost therapie?

 

 

Het eerste gesprek (meestal telefonisch) heeft een informatief karakter. Dit gesprek is kosteloos en vrijblijvend.

Individuele sessies zijn € 80 per uur.

Relatietherapie is € 120 per anderhalf uur.

Bij de verschillende groepen en andere activiteiten staan de kosten vermeld.

 

Vergoedingen

Individuele gestalttherapie wordt meestal (gedeeltelijk) vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Raadpleeg je zorgverzekeraar of je hier voor in aanmerking komt. Werkgevers zijn ook vaak bereid kosten voor gestalttherapie te vergoeden.

 

Relatietherapie, Gestalt-lichaamswerkgroepen en workshops worden niet vergoed door zorgverzekeraars. Soms gestalttherapie ook niet. Via de Stichting Bevordering Gestalt Art kun je korting aanvragen op mijn uurtarief. Deze korting wordt vastgesteld aan de hand van je (gezamenlijk) netto maandinkomen.

 

 

Wie is mijn therapeut?

 

Ik, Barbara Pompe, ben ruim 20 jaar beeldend gestalttherapeut. Op een vriendelijke en heldere manier help ik  mensen stilstaan bij situaties waar zij moeilijkheden ervaren, zodat ze deze kunnen ontwarren en doorleven.

 

Tijdens de therapie maak ik gebruik van een beeldende- en lichaamsgerichte aanpak. Zodat jij, naast inzicht (denken), je intuïtie (voelen en ervaren) kunt ontwikkelen. Je gaat (meer) voelen wat je behoeften zijn en wat belangrijk voor je is. Dit proces is diepgaand én geeft direct aanknopingspunten voor je dagelijks leven. Gestalttherapie is een levendige leertherapie.

 

Kom in beweging en maak je hart vrij.

 

 

Contact opnemen

Barbara Pompe

Lichaamsgericht- en beeldend  Gestalttherapeut

Internationaal gestalt-bodywork trainer

Gestalt-supervisor