Tarieven en vergoedingen

Tarieven
Het eerste gesprek (meestal telefonisch) heeft een informatief karakter. Dit gesprek is kosteloos en vrijblijvend. Individuele consulten die hier op volgen, duren ongeveer een uur. Een consult kost € 80,- per uur.
Consulten voor relatietherapie duren anderhalf uur en bedragen € 120.

Vergoeding door je zorgverzekering
Individuele consulten worden door een aantal zorgverzekeringen vanuit de aanvullende verzekering (gedeeltelijk) vergoed. Op de website van de Nederlandse Beroepsvereniging van Gestalttherapeuten staat vermeld welke zorgverzekeraars dit zijn. Raadpleeg ook je zorgpolis voor de precieze voorwaarden. het consult wordt vergoed onder de noemer  alternatieve hulpverlening (niet onder psychologische zorg).
Wanneer de behandeling uit uw aanvullende pakket wordt vergoed, wordt er geen aanspraak gedaan op uw eigen risico.

Relatietherapie, Gestalt-lichaamswerkgroepen en workshops worden niet vergoed door zorgverzekeraars. Soms Gestalttherapie ook niet. Via de Stichting Bevordering Gestalt Art kunt u korting aanvragen op het tarief. Deze korting op het tarief wordt vastgesteld aan de hand van uw (gezamenlijk) netto maandinkomen. Kijk voor meer informatie en de berekening van uw korting op www.sbga.nl of vraag informatie aan Barbara.

Vlinder 2