Drie-daagse gestaltgroep, experiment en creatie 

18, 19 en 20 oktober in Kortenhoef

Drie dagen van 10.00-16.00 uur.


In deze groep krijgt je innerlijk, voelen en denken, aandacht. Er is tijd om je te bezinnen, om indrukken en moeilijke situaties te verwerken. Op allerlei manieren kun je expressie geven aan jou proces. Bijvoorbeeld door te tekenen, te werken met klei, te schilderen, mozaïek te leggen en te creëren met materialen uit de natuur. En  ook door te rusten en te delen.


Deze groep is voor mensen die zich willen verdiepen in zichzelf en daarvoor een beeldende en lichamelijke ingang willen. Of je nu nieuw bent in dit werk, of dat je dit beeldende en lichamelijke werk al kent, het zal je altijd nieuw brengen. De groep is gericht op zelfervaring, persoonlijke ontwikkeling en groei.


Je werkt aan je eigen onderwerpen en verdiept die door een gevarieerd aanbod van werkvormen zoals: Kleine persoonlijke experimenten, werken met beeldende middelen, lichaamsgerichte oefeningen, persoonlijke aandacht voor jou, spel en stilte.


Kortenhoef is een klein veendorp aan de Kortenhoefse plassen tussen Hilversum en Loosdrecht. Je kunt er prachtige wandelingen maken op de legakkers, zwemmen en luieren langs de slootkanten. We werken binnen in een fijne ruime werkkamer en buiten in de weilanden.


Er wordt Engels en Nederlands gesproken in deze groep. We vertalen voor elkaar.


Overnachten: In de buurt is een camping en er zijn B&B’s.


Data: Vrijdag 18 oktober om 10.00 uur starten we en zondag 20 oktober om 16.00 uur sluiten we het weekend af.

‍ 

De kosten zijn inclusief lunches, koffie en thee €360. Wanneer de groep dit wil kunnen we ’s avonds samen koken en eten.


Je Bodem, 

bron van vrouwelijk zacht 

Vijf Gestalt-Art dagen voor vrouwen


In deze Gestalt-Art dagen richten we ons op ons bekken,  op vrouw zijn. 

Je Bodem, je bekken. Daar waar je sexualiteit, levenslust en grond kunt ervaren. 

Klei is een oer-materiaal dat prachtig past bij een bodem creëren en grond vinden. Klei wordt het middel om dit onderzoek expressie te geven. We nemen de tijd om te verdiepen, de bodem te bereiken en daar te verblijven.

In onze cultuur 

is het bekken een deel van ons lichaam waar weinig over gesproken en gedeeld wordt. Waar veel ‘stilte’  en 'schaamte' omheen hangt. Het is zeker een lichaamsdeel waar veel gebeurt.

Zo blijven wij vrouwen zitten met ervaringen rond b.v. vrijen, intimiteit, misbruik, wel/ niet kinderen krijgen, poepen en plassen. Zo blijft het een individueel probleem en missen we de kracht  van ‘samen’ en de heling van delen. 


Lichaamsoefeningen

diep voelen en visualisaties geven de ervaringen die we uitdrukken in klei en mozaïek, om er vervolgens over te delen en persoonlijk werk aan te doen. We verbinden ons met de kracht van zacht van ons bekken én met elkaar. Als het past en gewenst is zullen we samen raku-stoken ( Dit is een keramiek oven die buiten gestookt wordt) en samen naar een sauna gaan.


Data en tijden:  

Vrijdag 1 november, 13 december, 24 januari 2025, 14 maart en 25 april.

Van 10.00 tot 16.00 uur


De kosten voor deze groep zijn € 450, dit is inclusief vegetarische soep, koffie en thee, materialen en raku-stoken.

Via de SBGA kun je subsidie aanvragen, kijk op www.sbga.nl


Ben je nieuwsgierig geworden? 

Geef je dan op voor een online kennismaking. Naast kennismaken zullen we jouw vragen, verlangens en obstakels bespreken. We doen ook een oefening zodat je het effect ervan zelf kunt ervaren. Deze kennismaking kost €40.

Barbara Pompe-Gelissen

Lichaamsgericht- en beeldend gestalttherapeut

International bodyworker, Gestalt trainer and supervisor


+31 (0)654271060

Kortenhoefsedijk 146

1241LX Kortenhoef


Lid van de European Association of Gestalt Therapists

Klachten- en geschillencommissie SCAG

Stichting Bevordering Gestalt Art