Groepen

Leven in je relatie

Een groep voor jou en je lief

 

Effectiever met je partner praten en ruziën; Elkaar beter begrijpen; Verschillen tussen jullie (v)erkennen; Meer plezier; Makkelijker intiem zijn met elkaar.

Wat zou jij anders willen in je relatie? Aan de hand van denk- en doe experimenten die jullie samen doen, sta je stil bij jouw gedrag, bespreek je wat je moeilijk vindt en luister je naar dat wat soms moeilijk is om te horen.

 

Zo kun je ervaren hoe jij in je relatie bent en wat dit bijdraagt aan de dynamiek in jullie relatie.

Dynamiek ontstaat waar jij en je partner elkaar ontmoeten. Ieder heeft haar/zijn bijdrage hieraan. Je zult ervaren hoe de dynamiek invloed heeft op jullie vriendschap, liefde en intimiteit. De dynamiek kan liefdevol zijn en op ontwikkeling gericht. Het kan ook té heftig voelen of vastgelopen zijn: Tijd om je bijdrage aan deze dynamiek te onderzoeken.

In deze groep is er ruimte om stil te staan bij situaties en gebeurtenissen die voor jou/ jullie belangrijk zijn. Ik begeleid jullie bij het verdiepen van je contact met elkaar.

 

Deze groep bestaat uit maximaal vier stellen. Werken in een groep, verdiept, inspireert, troost en brengt herkenning. Stellen kunnen veel leren van elkaar, het verruimt je scoop.

 

Tijd; Om de week op maandagavond an 19.30 tot 21.30 uur.

Laat me ook weten wanneer deze avond jullie niet schikt.

 

We komen vier keer bij elkaar.

Kosten per stel € 320 (op sbga.nl kun je kijken of je in aanmerking komt voor subsidie op dit bedrag).

 

Wil je overleggen of je opgeven?

 

Interesse

Introductie-dag Gestalt-Art Therapie

Zaterdag 18 sept 2021 van 10 tot 16 uur

 

Je bent nieuwsgierig naar gestalt-art therapie. Je wilt niet alleen lezen en horen hierover, maar het daarnaast zelf aan den lijve ervaren. Tijdens onze introductiedag zal ik je vooral meenemen in het doen zodat je kunt ervaren of deze therapie bij je past.

 

Gestalt-Art doet een appèl op het zelfhelende en creatieve vermogen dat in iedereen aanwezig is. Je versterkt je zelfinzicht en voelt je levendiger.

 

Wat gaan we doen?

We doen gestalt-experimenten en wisselen ervaringen uit.

Natuurlijk maak je kennis met mij. Ik zal je iets vertellen over  Gestalt-Art en hoe het een middel kan zijn om tot je zelf te komen. Ook zal ik de verschillende therapie mogelijkheden binnen mijn praktijk toelichten.

 

Vanuit de Stichting Bevordering Gestalt-Art organiseren we deze introductie dag. Binnen de SBGA werken therapeuten samen om Gestalt-Art onder de aandacht te brengen en toegankelijk te maken voor iedereen. Meer informatie vind je op www.sbga.nl

 

Ben je nieuwsgierig? Meld je aan!

Aanmelden

Ervaringen van deelnemers:

 

Marinet

IT-specialist

De focus vind ik mooi. We zijn heel verschillend in de groep en toch voel ik me verbonden.

 

Geert

Consultant

Ik heb de kriebels als inspirerend ervaren en vond de oefeningen die we deden interessant en hebben me een aantal nieuwe inzichten gegeven.

 

Marianne

Logopedist

De gestalt experimenten vind ik bijzonder om mee te maken. In een half uurtje kom ik weer terug in mijn lijf en in het hier en nu. In het groepje is er plek om dingen te bespreken als je wil en er is tijd voor verdieping. Door de rustige begeleiding van Barbara ontstaat er binnen no-time een warme, open en veilige sfeer.

 

Mark

Ontwerper

"De reden dat ik meedoe met de online experimenten is omdat het me elke week iets oplevert, een realisatie, innerlijke rust, een aha-moment of simpelweg een concreet plan hoe ik een bepaalde situatie in mijn leven opnieuw kan inrichten.

 

Inge

Logopedist

"Het brengt mij een welkome onderbreking in het bekende dagelijkse ritme. Een werkelijk experiment met verrassende effecten. Heerlijk licht en diep werkend. Een aanrader”

 

Sandra

Kriebels voor je geest

Een fijn moment van contact

Intiem

Lief

Open

Zo dichtbij

Leerzaam

Jouw rustige precieze

toewijding\aandachtig

Warm in mijn huis,

dank je wel, Barbara

Kriebels voor je geest

Ondek hoe je persoonlijk ontwikkelt én daar niet je best voor hoeft te doen.

 

Hoe? Door midden in je (drukke) week een half uur te ‘zoomen’.

Je maakt even tijd voor jezelf.

Ik begeleid je bij het doen van kleine persoonlijke experimenten. Het zijn denk-oefeningen en doe-opdrachtjes waardoor je jezelf, je kijk en je keuzes beter leert kennen. Dit vind plaats in een groepje van 4 personen.

 

De experimenten zijn gebaseerd op de Gestalt benadering.

Contact maken en hoe je dat doet is het onderwerp van onderzoek. Spelenderwijs en veilig. Zo kom je jouw gewoontes op het spoor en ga je zien hoe je contact vermijdt én verdiept.

Deze 'kriebels voor je geest' verfrissen je kijk en je keuzes.

Wat ik van je vraag is dat je één keer per week 'inZOOMt' op een vast tijdstip.

 

Bij voldoende (4) aanmeldingen start er weer een "proef"groep. Dit zijn vier bijeenkomsten van een half uur, gratis, zodat je kunt ervaren of het voor je werkt. De dag en het tijdstip zullen we samen bepalen.

 

Daarna is er de mogelijkheid om voor langere tijd, wekelijks deze 'Kriebels te volgen'.

 

Donderdag 2 september starten er kriebel groepen. Om 9.00, 12.30 en 13.30 uur. Geef bij opgave aan waar je voorkeur naar uitgaat.

Deze groepen komen 12 keer bij elkaar. De kosten bedragen €160,=. Dit is inclusief de mogelijkheid om een keer individueel met mij door te praten over wat je tegenkwam.

 

Wanneer je wel wilt meedoen, maar niet op deze dag kan, laat het me weten. Mogelijk start er dan een groep op woensdag.

 

Heb je zin om mee te doen?

Of heb je vragen? Laat ze me weten.

Interesse

Je BODEM

gestalt-art dagen voor vrouwen

 

Je Bodem, je bekken. Daar waar je sexualiteit, levenslust, kracht en grond kan ervaren. Daar waar vrouw zijn en vrouwelijkheid oorsprong vindt. Waar we dit kunnen beleven.

In de eerste gestalt-art dag richt je je op je bekken en wat er te ervaren valt. Klei is een oer-materiaal dat prachtig past bij een bodem creëren en grond vinden. Klei wordt het middel, samen met de natuur waarin we werken, om dit onderzoek expressie te geven. We nemen de tijd om de bodem te bereiken en daar te verblijven, deze workshop bestaat uit twee dag delen.

 

Deze dagen zijn voor vrouwen.

 

Voor de vegetarische lunch, koffie, thee en fruit wordt gezorgd.

De kosten voor deze dag zijn € 80. Via de SBGA kun je subsidie aanvragen. Kijk op www.sbga.nl

 

Heb je interesse? Laat het me weten, zo kan ik je op de hoogte houden van de volgende datum.

 

Interesse

Gestalt-supervisiegroep

Jaargroep start 24 september 2021 in Kortenhoef (bij Hilversum)

 

Lichaamsbewustzijn

Dit jaar focussen we ons, in de supervisie-jaargroep, op je lichaamsbewustzijn en op het verfijnen daarvan. Hoe gebruik je je lichamelijke gevoelens  in de therapie die je geeft. We experimenteren, ervaren en studeren over lichaamsbewustzijn. We zullen ook steeds starten lichaams-oefeningen en speuren in je lichaam.

 

Supervisie is een vorm van leren door reflectie op je eigen ervaringen als gestalttherapeut. Je onderzoekt je persoonlijke- en praktijksituaties op verschillende manieren; b.v. in gesprek met elkaar, in een persoonlijk dieper onderzoek, door lichaamswerk én met behulp van beeldende middelen.

De basis van deze supervisie groep wordt gevormd door:

Je eigen doelen

De algemene doelen van supervisie: ontwikkelen van authenticiteit en professionaliteit als gestalttherapeut.

De gestalttheorie zoals beschreven is door Perls , Goodman en Hefferline in; Gestalttherapy, excitement and growth of the human personality.

 

Is gestalt-supervisie iets voor mij?

Als je de wens hebt om samen met collega’s stil te staan bij jou ontwikkeling als therapeut; Wanneer je je wilt verdiepen aan de hand van jouw persoonlijke- en praktijkervaringen; En wanneer je geïnspireerd wilt worden door de sterke werking en positieve kracht van Gestalttherapie; Dan is deze groep een aanrader. De groep gaat door bij vier of meer deelnemers.

 

Barbara Pompe

De supervisie groep wordt begeleid door Barbara Pompe. Zij werkt in haar praktijk met individuele cliënten en geeft relatietherapie, waarbij beeldend- en lichaamswerk vaak een onderdeel zijn van de therapie. Barbara is ervaren in het opleiden van Gestalttherapeuten en het geven van supervisie. Ze is geregistreerd als supervisor bij de EAGT.

 

Data 2021, 24 sept., 29 okt., 10 dec., 14 jan. 2022, 18 febr., 25 maart, 29 april, 3 juni en 8 juli is de reserve datum.

Van 10.00 uur tot  16.00 uur.

Er wordt gezorgd voor koffie, thee.

Lokatie: Kortenhoefsedijk 85K , 1241LS Kortenhoef

 

Certificaat

Je krijgt na het deelnemen aan deze groep een certificaat met het aantal supervisie uren, geldig bij  NVAGT. Wanneer je lid bent van de NVAGT en bezig bent met je eerste herregistratie kun je deze uren laten gelden als intervisie.

 

Kosten

De gestalt supervisie kost €80 per keer, totaal €640. Er is korting op dit bedrag aan te vragen bij de Stichting SBGA (www.sbga.nl).

Interesse

Ervaringen van deelnemers:

*Ik heb krijtjes gekocht en heb een symboolkaart getekend. Ik heb alles bij de hand liggen en maak er veel en graag gebruik van tijdens een Gestaltsessie. Ook het samen tekenen ga ik inzetten.

 

* Voor mij was het steeds weer verassend om te zien, hoe iets wat binnen in mij speelt, weergegeven wordt in mijn beeldende „creaties”. Omdat ik hier niet mee bekend was merkte ik ook de schroom om er zelf iets mee te doen in mijn praktijk. Uiteindelijk wel gedaan.

 

*Het heeft me geholpen om op verschillende manieren naar casussen te kunnen kijken, verfrissend.

 

* Ik ervaar verdieping en verfijning van mijn (levens)thema’s, bv. Meer besef dat het me niet gaat om ik óf de ander, maar ik én de ander. Het is verrijkend en verbredend om met collega therapeuten te zijn, inbreng te hebben en ook te luisteren naar hoe anderen werken. Dat maakt sociaal gezien dat ik me verbonden voel. Wat ik prettig vind is dat er in de supervisie structuur en leiding wordt gegeven.

 

*Bedankt dat je me weer in contact hebt gebracht met het creatieve in mij.

 

*Barbara heeft de supervisie goed opgezet, mooie en afwisselende oefeningen met daarnaast veel ruimte voor eigen inbreng. Ze brengt andere denkwijzen in en speelt in op actuele vragen uit de groep. Ik vind haar inspirerend, ze is op een liefdevolle manier aanwezig, heeft humor, is integer en schroomt niet om haar eigen ervaringen in te brengen. Hiermee creëert ze een vertrouwelijke sfeer.

 

Barbara Pompe

Lichaamsgericht- en beeldend  Gestalttherapeut

Internationaal gestalt-bodywork trainer

Gestalt-supervisor