Groepen

Leven met hart en ziel

Gestalt-Lichaams groep

 

Wanneer je meer vanuit jezelf, vanuit je diepere verlangens wilt leven; Wanneer je je hart vrij wilt maken; Én wanneer je in dit proces anderen wilt ontmoeten, dan is deelname aan deze diep-werkende groep echt aan te raden.

 

De avonden zijn energieke- en creatieve ontmoetingen. Je leert luisteren naar jouw lichaamstaal en deze beter begrijpen en aanvoelen. Je ontwikkelt je innerlijke en lichamelijke 'gronding'.

 Je gaat duidelijker voelen wat je lief is, waar je van baalt. Je wordt vitaler.

 

We doen lichaamswerk, meditatie, er is ruimte om te delen en op een creatieve wijze expressie te geven aan wat je hart beroert en je ziel verlangt.

 

Barbara Pompe is lichaamsgericht en beeldend gestalttherapeut en heeft ruime ervaring in het begeleiden van (internationale) gestalt-lichaamswerk groepen, vanuit haar praktijk en in opleidingen.

 

Groep najaar:

Woensdagavond 27 sept., 4 okt., 11 okt., 18 okt., 1 nov., 8 nov., 15 nov., 22 nov., 29 nov. en 6 dec.

Tijd: 20.00 - 22.00 uur.

 

Kosten €350

ik doe mee

Je BODEM

4 keer een Gestalt-artdag  voor vrouwen

 

Je Bodem, je bekken. Daar waar je sexualiteit, levenslust, kracht en grond kunt ervaren.

In deze workshop richt je je op je bekken en wat er te ervaren valt. Klei is een oer-materiaal dat prachtig past bij een bodem creëren en grond vinden. Klei wordt het middel om dit onderzoek expressie te geven. We nemen de tijd om te verdiepen, de bodem te bereiken en daar te verblijven.

 

In onze cultuur is het bekken een deel van ons lichaam waar weinig over gesproken en gedeeld wordt. Waar veel ‘stilte’  en 'schaamte' omheen hangt. Het is zeker een lichaamsdeel waar veel gebeurt.

Zo blijven wij vrouwen zitten met ervaringen rond b.v. vrijen, intimiteit, misbruik, wel/ niet kinderen krijgen, poepen en plassen. Zo blijft het een individueel probleem en missen we de kracht  van collectiviteit en de heling vansamen delen.

 

Lichaamsoefeningen, diep voelen en visualisaties geven de ervaringen die we zullen uitdrukken in klei om vervolgens als je dat wilt te delen of persoonlijk werk aan te doen. Zo maken we stappen in het verbinden met de kracht en grond van ons bekken én met ELKAAR.

 

Begeleiding

Ik, Barbara, gids vanuit vertrouwen dat je lichaam en jouw expressie je antwoorden brengen.

 

Deze dag is voor vrouwen.

Voor vegetarische soep, koffie en thee wordt gezorgd.

Groep 2023: vrijdag 20 oktober, 15 december 2023, 9 februari en 5 april 2024 van 10.00 - 16.00 uur

 

Tijd: Van 10 uur tot 16.00 uur.

De kosten zijn € 380.

Via de SBGA kun je subsidie aanvragen, kijk op www.sbga.nl

 

 

Aanmelden

Stel je vragen over de groep 'je bodem', krijg informatie en en ervaar een oefening op 12 oktober van 19.30-20.30u. Online en gratis. Geef je hier op.

Ervaringen van deelnemers:

 

Marianne

Logopedist

De gestalt experimenten vind ik bijzonder om mee te maken. In een half uurtje kom ik weer terug in mijn lijf en in het hier en nu. In het groepje is er plek om dingen te bespreken als je wil en er is tijd voor verdieping. Door de rustige begeleiding van Barbara ontstaat er binnen no-time een warme, open en veilige sfeer.

 

Mark

Ontwerper

"De reden dat ik meedoe met de online experimenten is omdat het me elke week iets oplevert, een realisatie, innerlijke rust, een aha-moment of simpelweg een concreet plan hoe ik een bepaalde situatie in mijn leven opnieuw kan inrichten.

 

Inge

Logopedist

"Het brengt mij een welkome onderbreking in het bekende dagelijkse ritme. Een werkelijk experiment met verrassende effecten. Heerlijk licht en diep werkend. Een aanrader”

 

 

Kriebels voor je geest

Je blik verruimen in je dagelijks leven

 

Midden op de (werk)dag je lekker energiek voelen. Meer mogelijkheden gaan zien. Intenser contact maken met jezelf en je omgeving. Je impulsen opmerken. Hoe?

 

Door midden op je dag een half uur in een groepje te 'zoomen'. Je doet dan opmerkelijke kleine persoonlijke experimenten. Het zijn denk-oefeningen en doe-opdrachtjes. Door stil te staan en deze te doen en ervaren, verruim je jezelf. Het zijn energiele en creatieve ontmoetingen.

 

De experimenten zijn gebaseerd op bewustzijns experimenten uit Gestalttherapie, ze gaan over; - contact maken met jezelf en anderen;

- tegenstellingen ervaren; - aandacht en concentratie; - uit elkaar halen van situaties en weer samenvoegen.

Dit doe je spelenderwijs en veilig met je eigen onderwerpen.

 

De 'zoom'-groep bestaat uit 4 personen die je meestal niet kent. Doordat er een paar regels zijn hoe te reageren op elkaar, ontstaat er een veilige en onderzoekende setting.

Groep najaar:

Donderdag 28 sept., 5, 12, 19, 26 oktober, 2, 9, 16 en 23 november.

 

Kosten per serie €130

 

Heb je andere ideeën mbt. de Kriebels... laat het me weten. Je kunt dit namelijk ook doen als team ontwikkeling of samen met je relatie.

 

ik doe mee

 

 

Leven in je relatie

Een groep voor jou en je lief

 

Effectiever met je partner praten en ruziën; Elkaar beter begrijpen; Verschillen tussen jullie (v)erkennen; Meer plezier; Makkelijker intiem zijn met elkaar.

Wat zou jij anders willen in jouw relatie?

 

Aan de hand van kleine opdrachten, denk- en doe oefeningen leren jullie over jezelf en jullie dynamiek. Sta je stil bij wat je voelt, bespreek je wat je moeilijk vindt en luister je naar dat wat misschien moeilijk is om te horen.

 

Dynamiek ontstaat waar jij en je partner elkaar ontmoeten. Ieder heeft haar/zijn bijdrage hieraan. Je zult ervaren hoe de dynamiek invloed heeft op jullie vriendschap, liefde en intimiteit. De dynamiek kan liefdevol zijn en op ontwikkeling gericht, ook zul je jouw gewoontes en gewoonte gedrag tegenkomen, daar is niks mee mis. Je leert er bij stil staan en het verdiepen.

In deze groep is er ruimte om stil te staan bij situaties en gebeurtenissen die voor jullie belangrijk zijn.

 

Je relatie kan ook té heftig voelen of vastgelopen zijn: Dan is het tijd om dit te onderzoeken in individuele relatietherapie.

 

Deze speelse relationele groep bestaat uit maximaal vier stellen. Werken in een groep, verdiept, inspireert, troost en brengt herkenning. Stellen kunnen veel leren van elkaar, het verruimt je scoop.

Bij voldoende aanmeldingen (3 stellen) starten we dit voorjaar 2023 op maandagavond 20.00 - 22.00 uur.

 

Kosten per stel € 520

Aanmelden

Ervaringen van deelnemers:

*Ik heb krijtjes gekocht en heb een symboolkaart getekend. Ik heb alles bij de hand liggen en maak er veel en graag gebruik van tijdens een Gestaltsessie. Ook het samen tekenen ga ik inzetten.

 

* Voor mij was het steeds weer verassend om te zien, hoe iets wat binnen in mij speelt, weergegeven wordt in mijn beeldende „creaties”. Omdat ik hier niet mee bekend was merkte ik ook de schroom om er zelf iets mee te doen in mijn praktijk. Uiteindelijk wel gedaan.

 

*Het heeft me geholpen om op verschillende manieren naar casussen te kunnen kijken, verfrissend.

 

* Ik ervaar verdieping en verfijning van mijn (levens)thema’s, bv. Meer besef dat het me niet gaat om ik óf de ander, maar ik én de ander. Het is verrijkend en verbredend om met collega therapeuten te zijn, inbreng te hebben en ook te luisteren naar hoe anderen werken. Dat maakt sociaal gezien dat ik me verbonden voel. Wat ik prettig vind is dat er in de supervisie structuur en leiding wordt gegeven.

 

*Bedankt dat je me weer in contact hebt gebracht met het creatieve in mij.

 

*Barbara heeft de supervisie goed opgezet, mooie en afwisselende oefeningen met daarnaast veel ruimte voor eigen inbreng. Ze brengt andere denkwijzen in en speelt in op actuele vragen uit de groep. Ik vind haar inspirerend, ze is op een liefdevolle manier aanwezig, heeft humor, is integer en schroomt niet om haar eigen ervaringen in te brengen. Hiermee creëert ze een vertrouwelijke sfeer.

Beeldende Gestalt supervisie

 

Supervisie is een vorm van leren door reflectie op je eigen ervaringen als gestalttherapeut. Je onderzoekt je persoonlijke- en praktijksituaties op verschillende manieren; b.v. in gesprek met elkaar én in een persoonlijk dieper onderzoek, met behulp van beeldende middelen.

De basis van deze supervisie groep wordt gevormd door:

Je eigen doelen én de algemene doelen van supervisie: ontwikkelen van authenticiteit en professionaliteit als gestalttherapeut.

De gestalttheorie zoals beschreven is door Perls , Goodman en Hefferline in; Gestalttherapy, excitement and growth of the human personality, Focussing van Gendlin en Beeld in Zicht door Irene Wolf vormt de basis van deze groep.

 

Is gestalt-supervisie iets voor jou?

Als je de wens hebt om samen met collega’s stil te staan bij je ontwikkeling als therapeut; Wanneer je je wilt verdiepen aan de hand van jouw persoonlijke- en praktijkervaringen; En wanneer je geïnspireerd wilt worden door de sterke werking en positieve kracht van Gestalttherapie; Dan is deze groep een aanrader. De groep gaat door bij vier of meer deelnemers.

 

Supervisor zijn

Supervisie geven / therapie geven is voor mij een mogelijkheid om mezelf steeds bewust te worden van het MENS zijn met elkaar; levend en kwetsbaar zijn in een groep.

 

 Vrijdag 15 september, 27 oktober, 8 december, 19 januari 2024,

1 maart, 12 april, 24 mei en 5 juli.

Telkens van 10.00 - 16.00 uur.

 

De gestalt supervisie kost €85 per keer, totaal €680. Er is korting op dit bedrag aan te vragen bij de Stichting SBGA (www.sbga.nl).

 

 

Deze dagen kosten €85 per keer. Er is korting op dit bedrag aan te vragen bij de Stichting SBGA (www.sbga.nl).

Er wordt gezorgd voor koffie, thee en soep.

Lokatie: Kortenhoefsedijk 85K , 1241LS Kortenhoef

 

Certificaat

Je krijgt na het deelnemen aan deze groep een certificaat met het aantal supervisie uren, geldig bij  NVAGT. Wanneer je lid bent van de NVAGT en bezig bent met je eerste herregistratie kun je deze uren laten gelden als intervisie.

Interesse

Barbara Pompe

Lichaamsgericht- en beeldend  Gestalttherapeut

Internationaal gestalt-bodywork trainer

Gestalt-supervisor

1200

960

768

480