Beeldende Gestalt supervisie


Supervisie is een vorm van leren door reflectie op je eigen ervaringen als gestalttherapeut. Je onderzoekt je persoonlijke- en praktijksituaties op verschillende manieren; b.v. in gesprek met elkaar én in een persoonlijk dieper onderzoek, met behulp van beeldende middelen.

De basis van deze supervisie groep wordt gevormd door:

Je eigen doelen én de algemene doelen van supervisie: ontwikkelen van authenticiteit en professionaliteit als gestalttherapeut.

De gestalttheorie zoals beschreven is door Perls , Goodman en Hefferline in; Gestalttherapy, excitement and growth of the human personality,  Focussing van Gendlin en Beeld in Zicht door Irene Wolf vormt de basis van deze groep.


Gestalt-supervisie voor jou?

Als je de wens hebt om samen met collega’s stil te staan bij je ontwikkeling als therapeut; Wanneer je je wilt verdiepen aan de hand van jouw persoonlijke- en praktijkervaringen; En wanneer je geïnspireerd wilt worden door de sterke werking en positieve kracht van Gestalttherapie; Dan is deze groep een aanrader. De groep bestaat uit vier tot zes deelnemers.


Supervisie geven is voor mij een mogelijkheid om mezelf steeds bewust te worden van  ‘mens zijn’, levend en kwetsbaar zijn.Beeldende supervisie jaargroep 2024/25

Tijd:10.00 - 16.00 uur.

Vrijdag 20 september, 8 november, 20 december. In 2025 op 7 februari, 21 maart, 9 mei  en 27 juni. 

Deze groep kost € 595. Er is korting op dit bedrag aan te vragen bij de Stichting SBGA (www.sbga.nl).


Beeldende supervisie dagen

Tijd: 10.00 - 16.00 uur.

In 2024 op vrijdagen: 19 juli (let op dit was 18 juli) en 22 november, 

In 2025 op vrijdagen: 14 februari, 2 mei en 10 juli.


Een supervisie dag kost €85.  Er is korting op dit bedrag aan te vragen bij de Stichting SBGA (www.sbga.nl). Ik zorg voor koffie, thee en soep.


Individuele supervisieCertificaat

Je krijgt na het deelnemen aan een supervisie groep en/ of dag een certificaat met daarop het aantal supervisie uren dat je gevolgd hebt. Dit is o.a. geldig bij de NVAGT en andere internationale gestalt verenigingen. Wanneer je lid bent van de NVAGT en bezig bent met je eerste herregistratie kun je deze uren laten gelden als intervisie.


Ervaringen van deelnemers

*Ik heb krijtjes gekocht en heb een symboolkaart getekend. Ik heb alles bij de hand liggen en maak er veel en graag gebruik van tijdens een Gestaltsessie. Ook het samen tekenen ga ik inzetten.


* Voor mij was het steeds weer verassend om te zien, hoe iets wat binnen in mij speelt, weergegeven wordt in mijn beeldende „creaties”. Omdat ik hier niet mee bekend was merkte ik ook de schroom om er zelf iets mee te doen in mijn praktijk. Uiteindelijk wel gedaan.


*Het heeft me geholpen om op verschillende manieren naar casussen te kunnen kijken, verfrissend.


* Ik ervaar verdieping en verfijning van mijn (levens)thema’s, bv. Meer besef dat het me niet gaat om ik óf de ander, maar ik én de ander. Het is verrijkend en verbredend om met collega therapeuten te zijn, inbreng te hebben en ook te luisteren naar hoe anderen werken. Dat maakt sociaal gezien dat ik me verbonden voel. Wat ik prettig vind is dat er in de supervisie structuur en leiding wordt gegeven.


*Bedankt dat je me weer in contact hebt gebracht met het creatieve in mij.


*Barbara heeft de supervisie goed opgezet, mooie en afwisselende oefeningen met daarnaast veel ruimte voor eigen inbreng. Ze brengt andere denkwijzen in en speelt in op actuele vragen uit de groep. Ik vind haar inspirerend, ze is op een liefdevolle manier aanwezig, heeft humor, is integer en schroomt niet om haar eigen ervaringen in te brengen. Hiermee creëert ze een vertrouwelijke sfeer.

Barbara Pompe-Gelissen

Lichaamsgericht- en beeldend gestalttherapeut

International bodyworker, Gestalt trainer and supervisor


+31 (0)654271060

Kortenhoefsedijk 146

1241LX Kortenhoef


Lid van de European Association of Gestalt Therapists

Klachten- en geschillencommissie SCAG

Stichting Bevordering Gestalt Art